Noticies

Can Portabella celebra l’Orgull LGTBI amb l’art de ‘La Col·lectiva’

L’exposició d’art comisariada per l’Associació de Joves ‘Maletas Viejas’ es podrà visitar al Casal de Barri Can Portabella fins el pròxim 30 de juliol

El Casal de Barri Can Portabella s’uneix a la celebració de l’Orgull LGTBI del 28 de juny amb la inauguració de l’exposició d’art de ‘La Col·lectiva’, comisariada per l’Associació de Joves ‘Maletas Viejas’ de La Trinitat Vella.

Aquesta exposició compta amb la participació de gairebé una vintena d’artistes que inclouen obres pictòriques amb l’objectiu de reivindicació social respecte els drets i la lluita de les diferents identitats sexuals i de gènere. Entre aquestes peces artístiques es poden apreciar diferents tècniques emprades: oli, tècnica mixta i pastel, il·lustracions, collages digitals, fotografies i poesia. La mostra es va inaugurar per primera vegada el 2019, en el marc de la primera edició de ‘L’Orgull de la Trini’ i, aquest cop, ha arribat a Sant Andreu.

Exposició d'Art de 'La Col·lectiva' al Casal de Barri Can Portabella de Sant Andreu Sud.
Exposició d’Art de ‘La Col·lectiva’ al Casal de Barri Can Portabella de Sant Andreu Sud.

La jornada de la inauguració al Casal de Barri Can Portabella s’ha iniciat amb la presentació de l’Associació ‘Maletas Viejas’, explicant la tasca de l’entitat, diferents dinamitzacions i l’origen de la creació de l’exposició de ‘La Col·lectiva’ amb les i els artistes. Després, s’han donat a conèixer les obres amb el visionat del vídeo-art titulat: ‘Los hombres tienen tetas’. Es tracta d’un vídeo poètic que explica l’experiència del trànsit amb una perspectiva estètica i trencadora. Tot seguit, es va aprofundir en la procedència i discurs darrera d’una de les obres exposades de la mà de l’artista Eli Sánchez. Finalment, les entitats i persones participants han pogut coneixe’s millor de camí al Centre Cívic Sant Andreu, per poder assistir a l’altra part de l’exposició: Les obres amb format poètic amb una gran força reivindicativa.

Des de Can Portabella, volem donar les gràcies a totes les persones assistents, però sobretot, a les entitats que han col·laborat per fer de l’Orgull un dia especial i per a què tothom pugui tenir la oportunitat de veure les obres, ja que es mantindran als centres durant tot el mes de juliol.

Seguirem ORGULLOSES de lluitar pels drets i l’alliberament de les persones LGTBI!

Aquesta notícia pertany a les següents categories:
Aquesta notícia té les següents etiquetes:

Altres notícies relacionades