Noticies

Concurs d’il·lustració “Sant Jordi Lèsbic”

Fa un temps que intentem desmontar els contes i llegendes tradicionals de les seves visions patriarcals i que perpetuen estereotips i mites. Sant Jordi és una d’aquestes històries. Ja fa temps que la princesa no vol saber res del príncep. I si li preguntéssim a ella? Quina història ens explicaria?

Aquest concurs d’il·lustració està dins el marc del 26A Dia de la Visibilitat Lèsbica i es tracta d’explicar, a través de l’art de la il·lustració, la història de Sant Jordi des del prisma de les dones lesbianes.

A continuació trobareu les bases per a participar:

El concurs està obert a totes les edats. Es pot participar de manera individual o col·lectiva presentant una única obra original

Com ha de ser el cartell?

 • La il·lustració ha d’estar formada per una sola imatge que representi la llegenda de Sant Jordi amb una mirada lèsbica.
 • El format en paper ha de ser DIN A3 o en format en digital: versió vectorial, PDF o JPG en alta resolució (mínim 300ppp). Les obres presentades en un format o en una presentació diferent als citats a les presents bases seran desqualificades.
 • Seran descatalogades les obres on es representin accions o actituds contràries als valors de la diversitat sexo-afectiva o d’identitat de gènere.
 • Les il·lustracions es poden fer en qualsevol estil o tècnica que pugui ser reproduït digitalment i imprès a color.

Com presentar el cartell?

 • Les il·lustracions es podran presentar del 15 al 26 de març de dilluns a divendres al Casal de barri Can Portabella (C. Virgili 18) de 9 a 14 i de 16 a 21 h o per correu electrònic a informacio@canportabella.cat amb el títol “Sant Jordi Lèsbic”.
 • L’obra ha d’anar sense signar i, en el cas de presentar-se en format paper, cal presentar un full amb el nom de l’artista, telèfon i correu electrònic.
 • Can Portabella entregarà al jurat del concurs, les obres sense el nom ni pseudònims dels autors o autores.

Què es valorarà?

 • El jurat tindrà en compte la qualitat de la imatge, l’originalitat i que l’obra contingui motius o imatges que puguin associar-se al col·lectiu lèsbic fent referència a la llegenda de Sant Jordi.

Quin és el premi i quan se sabrà?

 • Del 29 de març al 2 d’abril el jurat deliberarà per decidir la guanyadora fent-ho públic a les xarxes socials el dilluns 5 d’abril.
 • El jurat que decidirà l’obra guanyadora estarà format per professionals del món del disseny, l’art i la fotografia i membres d’entitats que formen part de la Taula LGTBI de Sant Andreu.
 • El premi serà ser la imatge de Sant Jordi de les entitats que formen part de la Taula LGTBI i es difondrà a les xarxes socials del Districte de Sant Andreu.
 • La persona guanyadora rebrà un document que l’acrediti que la seva obra ha sigut seleccionada per representar el Sant Jordi Lèsbic del 2021.
 • Amb les propostes rebudes es farà una exposició al Casal de Barri Can Portabella (del 19 al 30 d’abril) i al Centre Cívic Sant Andreu (del 23 de juny al 7 de juliol). També quedarà a disposició d’aquella entitat, associació o equipament que ho sol·liciti.
 • La participació en aquest concurs implica la total acceptació d’aquestes bases i l’autorització a l’organització per a la reproducció de l’obra guanyadora en tot tipus de productes de difusió de Sant Jordi. A més a més, hi ha el compromís que no existeixin drets de tercers i de qualsevol reclamació per drets d’imatge. En aquest sentit, cedeix a l’organització de forma voluntària i gratuïta, els drets d’explotació de l’obra presentada  (dret de reproducció, distribució, comunicació pública, transformació i publicació en col·leccions escollides o completes).
Aquesta notícia pertany a les següents categories:
Aquesta notícia té les següents etiquetes:

Altres notícies relacionades