Carregant Esdeveniments
  • Aquest event ja ha passat.

Prudencia Ayala (Presidenta)

01/03/22 - 31/03/22 / Gratuït

Transcorria la dècada dels anys trenta. El Salvador era un país només per a homes, la dona no existia com a ciutadana: no podia votar ni molt menys optar a un càrrec públic, exiliada del dret a pensar i somiar. Per rebel·lar-se enfront d’aquest estat de coses, a Prudència Ayala se’n va dir «boja» i va ser objecte de les burles d’alguns pamfletistes de l’època. En aquella província de prejudici i doble moral va sorgir el murmuri d’una veu femenina i el crit d’una demanda pels drets que li corresponien, fins a l’atreviment de llançar-se com a candidata a la Presidència de la República d’El Salvador.

L’exposició descobreix la figura de Prudencia Ayala, una de les primeres dones feministes de El Salvador i candidata a presidenta el 1930. 

La inauguració, prevista pel dijous dia 10 de març, compta amb una conferència de presentació a càrrec de Carlos Cañas Dinarte, historiador i escriptor salvadorenc especialitzat en el moviment de dones de El salvador i el passi danimació “Prudencia Ayala” elaborat pel Museo de la Palabra y de la Imagen (MUPI) amb una durada de 9 minuts que fa un repàs dels moments més destacats en la vida d’aquest precursora del feminisme i de la lluita pels drets de les dones a Amèrica.

De l’1 al 31 de març

Detalls

Inici:
01/03/22
Finalització:
31/03/22
Cost:
Gratuït
Categories de l’Esdeveniment:
,
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , , ,

A càrrec de

Xarxa de Literatura Salvadorenca
Privat: Huacal ONG
Privat: Escola Amparo Casamalhuapa